2015. évi tevékenységünk

2015. december 20.

Karácsonyi díszek készítését tanítottuk a kerületi gyerekeknek, családoknak a Kondor Béla Közösségi Házban.

 

2015. december 6.

A Városgazda Zrt. szervezésében Mikulás, karácsonyi rendezvényen segítettünk a Pestszentimrei Sportkastélyban

 

2015. szeptember 27.

A Havanna lakótelepi napok zárórendezvényén is kézműveskedtünk - a Kondor Béla Közösségi Ház szervezésében - lakótelepi gyerekekkel.

 

2015. szeptember 26.

 Városgazda Zrt. rendezvényén a Szent Mihály napi rendezvényükön kézműveskedtünk. /Pestimrei Sportkastély/

 

2015. szeptember 12.

Az V. Sportízelítőn a Bókay kertben kézműveskedtünk

 

2015. 07.20 - 07.27-ig Balatonakali

Beszámoló a roma és hátrányos helyzetű gyerekek számára megrendezett táborról

A XVIII. kerület Esélyteremtő műhelye Lőke Józsefné vezetésével immár 14. éve rendezte meg hagyományteremtő nyári táborát, melyre már hónapokkal előre betelt a jelentkezési létszám. Segítői kerületi pedagógusok, és az általa hosszú évek munkájával „kinevelt” ifi vezetők voltak. Balatonakali közkedvelt helyszínné vált, a kerületi Önkormányzat és Ughy Attila polgármester úr támogatásával immár 4. éve itt táboroznak a gyerekek.

Ebben az évben 40 gyereket tudtunk táboroztatni, 7-14 éves korig. Megérkezés után játék segítségével kialakítottuk azt az 5 csoportot, akik egész héten együtt oldották meg a feladatokat a témanapokon, együtt voltak játékban, szórakozásban, balatoni fürdőzésben. Minden csoportra külön pedagógus felügyelt, és a rabszolgavásár című játék kapcsán „megvásárolt” ifivezető pedig segítette munkáját.

Témanapjaink:

A témanapok délutánjain a legkedvesebb program a balatoni fürdőzés volt, szerencsére igazi kánikula volt, így nehezen lehetett kihúzni őket a vízből.  Amikor a táborban voltunk, szabadidőben nagy sikere volt a futballozásnak, labdázásnak, pingpongozásnak, esti kiegészítő programként pedig a diszkót is szerették.

A gyerekek nagy élményekkel tértek haza, már most tervezik, hogy jövőre is jönnek. Mi pedagógusok nagyon elfáradtunk, de lelkünkben nagy boldogsággal zártuk a Balatonakalin töltött 8 napot, hogy ennyi gyereknek tudtuk biztosítani a felhőtlen, élményekben gazdag nyaralását.

 

2015. június 7.

Gyereknapon a Kondor Béla Közösségi Háznál kézműveskedtünk.

 

2015. május 31.

Gyereknapon a pestimrei játszótéren kézműveskedtünk.

 

2015. április 26.

"Bókay 175 + 1" jótékonysági kerékpározás a Bókay kertben..itt is kézműveskedtünk.

 

2015. március 29.

A Városgazda Zrt. szervezésében a húsvéti ünnepkört jelenítettük meg kézműves foglalkozásunkkal /Pestimrei Sportkastély/

 

2015.március 15.

Imre-Lőrinc futóversenyen is kézműveskedtünk a Sportkastélyban

 

2015. március 13.

Történelmi játszóházat tartottunk a Pestimrei Közösségi Házban, óvodás és kisiskolás osztályoknak. A csapat tagjai: az egyesület pedagógusai és ifijei.

 

Ez az oldal a SPEEDPAGE weboldal készítővel készült