2016. évi tevékenységünk

2016. július 18-25.

Balatonakaliban rendezett táborunk 

 

2016. június 5.

Idén harmadszor rendezték meg a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati (Bókay) Klinika támogatására létrejött jótékony célú „Tour de Bókay” biciklis felvonulást, melynek végállomása a Bókay-kert volt.
Szeretve Tanulni Egyesület is ott várta és szórakoztatta a kitartó bicajosokat..bár úgy tűnik, hogy a Piros Orr Bohócdoktorok minket is elvarázsoltak..

 

2016. május 29.

Szeretve Tanulni Egyesület ma is dolgozott! Életképek a pestszentimrei gyermeknapról../Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata és a Dr. Széky Endre Pestszentimre Történeti Társaság rendezésében és támogatásával/

 

2016. május 28.

Szeretve Tanulni Egyesület és ifjú animátorai a Tomory Lajos Pedagógiai és Helytörténeti Gyűjtemény és a Fezosport szervezésében a “Fedezzük fel együtt a Pestszentlőrinci Kossuth teret!” nevű programon belül is jót dolgoztak!

 

2016. május 22.

2016. Havanna ünnep - A Kondor Béla Közösségi Ház fenállásának 30. évfordulója

Kézműves foglalkozással szinesítettük a programkínálatot.

 

2016. május 7.

Szeretve Tanulni Egyesület tagjai és lelkes ifjú animátorai egy újabb nagyszerű program megvalósításában segítettek! Szikrázó napsütés, vidámság, játék, sport, mozgás..
Kossuth tér közösségi célú komplex megújítása című projekt keretében: Generációk együtt! Mozgás a szabadban! Szervező Lőrinc2000 Szabadidősport Egyesület

 

2016. Pódo – Híd fesztivál 

Ebben az évben két év kihagyás után, május 5-én,  11. alkalommal került sor a fesztivál megrendezésére a Kondor Béla Közösségi Házban. Köszönet Császár Bíró Lilla igazgató asszonynak, hogy helyet adott ennek a nagyszerű rendezvénynek és kollegáinak, kik nagy segítséget adnak az évek hosszú során, hogy minden gördülékenyen működjön. Kiemelném Tüsit, ki a technika minden ördögét legyőzi és a furfangos fellépői kéréseket is csípőből megoldja.

Fővédnöke Szarvas Attila alpolgármester úr, védnöke pedig Lakatos László, a XVIII. kerületi roma nemzetiségi önkormányzat elnöke volt. Vendégünk volt Zarándy Zoltán EP képviselői tanácsadó, aki értékes jutalomtárgyakat hozott, és méltatta azt is, hogy az ilyen szintű összefogást EU szinten is mennyire értékelik. A szervezés, megrendezés munkáját az Esélyteremtő Műhely és a Szeretve Tanulni Oktatási Egyesület tagjai és ifjú animátorai végezték, élükön Lőke Mayával, ki szülőanyja és állandó mozgató rugója ennek a programnak.

Ennyit a protokollról! Fantasztikus napot töltöttünk együtt. A Zenevár Óvoda kis ovisai nyitották meg a programot, énekükkel, táncukkal, versikéikkel elbájolták a közönséget. Szarvas Attila alpolgármester úr köszöntője után fellépők fellépőket követtek. Volt itt mese, vers, zene, ének, tánc kategória, a zsűri egyre inkább gondolkodóba esett, hogy hogyan is fog megbirkózni ezzel a szerteágazó feladattal. Összegezve annyit mondtunk, hogy eddig ez volt a legszínvonalasabb fesztiválunk, a fellépők felkészültsége, az az elegancia, az a jó értelemben vett alázat, ahogy a különböző művészeti ágakhoz fordultak, és megjelenítették számunkra, példaértékű volt. Aki itt volt, egy felejthetetlen, élményekkel teli napot töltött velünk, aki meg nem, az jövőre feltétlenül jöjjön el! Aki nem hiszi, járjon utána, és csatlakozzon hozzánk! Akár mint fellépő, akár mint csendes, érzelmekben gazdagodó néző.

Helyezettek:
Alsós: Mese kategória
1.Bodó Leona /Kondor Béla Ált. Iskola/ Felkészítő tanár: Méhész Ibolya
2.Rostás Dzsesszika /Kispest/

Vers kategória:
1.Szolnoki Márió /Bókay Ált.Iskola/ Felkészítő tanár: Burka Erika
2.Lakatos Liliána /Csontváry Ált.Iskola/ Felkészítő tanár: Kiss Olga
3.Henter Ágnes /Deák Diák Iskola; VIII.ker/

Ének:
1.Balogh Attila /Deák Diák Ált. Iskola; VIII.ker./
2.Kovács Bertold /Deák Diák Ált.Iskola; VIII.ker./

Tánc: Különdíj: Amari Voja együttes /Kispest/

Fiatalok:
Vers kategória:
1.Tóth Péter /Budaörsi Tanoda/
2.Szolnoki Bertalan /Bókay Ált.Iskola/ Felkészítő tanár:Burka Erika
Különdíj: Balogh Eliz /Kalyi Jag Roma Nemzetiségi Szakiskola; Kispest/
Ifjú tehetség különdíj: Szolnoki Bertalan /Bókay Ált.Iskola/ Felkészítő tanár: Burka Erika

Ének-zene:
1.Budaörsi Tanoda csoportja
2.Kalyi Jag Roma Nemzetiségi Szakiskola /Kispest/ csoportja
3.Mátraverebélyi Tanoda csoportja
Különdíj: Szolnoki Bertalan /Bókay Ált.Iskola/

Tánc:
1.Budaörsi Tanoda csoportja
2.Lakatos Tamás és Balogh Cintia /Kalyi Jag Roma Nemzetiségi Szakiskola; Kispest/

Autentikus cigánytánc:
1.Lakatos Tamás és Balogh Cintia /Kalyi Jag Roma Nemzetiségi Szakiskola; Kispest/

 

2016. április 16.

Szeretve Tanulni Egyesület is kint volt ma a pestlőrinci Kossuth téren lelkes ifijeivel. Napsütés, néhol sátorszaggató szél és kreatív gyerekek serege. Hogy mik készültek? A képek önmagukért beszélnek..
Program: Kossuth tér közösségi célú komplex megújítása című projekt keretein belül a prevenció jegyében, az egészséges táplálkozásról. Szervező és támogató: BP18 Önkormányzat és a Lőrinc 2000 Szabadidősport Egyesület

 

2016. március 15.

A XI. Imre-Lőrinc futóversenyen mi is ott voltunk a Pestszentimrei Sportkastély-ban

Ez az oldal a SPEEDPAGE weboldal készítővel készült