2017. évi tevékenységünk:

2017. december 2. Mikulás ünnepség

Hóban, jégben: mi mindig dolgozunk..most a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. hagyományos Mikulás ünnepségén a sok-sok lelkes gyermekkel és szülővel..

 

2017. szeptember 24. Sportízelítő18

VII. Sportízelítő18 a Bókay-kertben. Mi sportosan az őszi időjárással birkóztunk /szél, eső külön-külön, felváltva, együtt/. A Szeretve Tanulni Egyesület képviseletében mi ma is mindennel dacolva dolgoztunk..

 

2017. szeptember 16. Görög-lengyel családi nap

Görög-lengyel sulikezdő családi nap a Bókay kertben. A Szeretve Tanulni Egyesület képviseletében egy kellemes, napsütéses délutánt töltöttünk itt, egy kis munkával fűszerezve..:-) köszönjük a szíves vendéglátást!

 

2017. augusztus 4. Sörfesztivál

A három napos Szent Lőrinc napi Kézműves Sörfesztiválon is kézműves foglalkozásokkal vártuk a Fesztiválra látogató családokat, gyerekeket..

 

2017. július 17-24. Balatonakali tábor

A XVIII. kerület Esélyteremtő műhelye és a Szeretve Tanulni Egyesület -  Lőke Józsefné, Maya vezetésével - immár 15. alkalommal hirdette meg a tábort, mely roma és hátrányos helyzetű gyermekeknek szerveződik. Sikere töretlen, minden évben már hónapokkal előre betelik a jelentkezési létszám. Segítői kerületi pedagógusok, és az általa hosszú évek munkájával „kinevelt” ifi vezetők. Balatonakali közkedvelt helyszínné vált - a kerületi Önkormányzat és Ughy Attila polgármester úr támogatásával - felejthetetlen napokat töltöttek itt azok a gyerekek, akiknek szinte ez az egyetlen lehetősége a nyaralásra. Ebben az évben mozinap, ifi nap, viszályok napja, sport nap, nyomozó nap, boszorkányok napja színesítette a programot, az elmaradhatatlan balatoni fürdőzés és ifi avatás mellett. 

 

2017. június 11. Tour de Bókay

Jótékonysági kerékpáros felvonulás a gyermekklinikától a Bókay-kertig
Idén negyedszer rendezték meg a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati (Bókay) Klinika támogatására létrejött jótékony célú „Tour de Bókay” biciklis felvonulást, melynek végállomása a Bókay-kert volt. A Szeretve Tanulni Egyesület is ott várta és szórakoztatta a kitartó bicajosokat.

 

2017. június 1. Pódo-Híd roma-magyar fesztivál

A Szeretve Tanulni Egyesület 2004. óta évente rendezi meg a „PÓDO-HÍD” Roma-magyar Diák Kulturális Fesztivált, amely olyan rendezvény, ahol a cigány és nem cigány tanulók közösen mutathatják be a roma kultúra értékeit.
Ma 11. alkalommal került sor ennek a nagyszerű, az országban egyedülálló hagyományteremtő fesztiválnak a megrendezésére, mely zene, tánc, irodalmi produkciókat vonultatott fel.

Fővédnöke Szarvas Attila alpolgármester úr, védnöke pedig Lakatos László, a XVIII. kerületi roma nemzetiségi önkormányzat elnöke volt. Vendégünk volt Zarándy Zoltán EP képviselői tanácsadó, aki értékes jutalomtárgyakat hozott, és méltatta azt is, hogy az ilyen szintű összefogást EU szinten is mennyire értékelik. A szervezés, megrendezés munkáját a Szeretve Tanulni Oktatási Egyesület tagjai és ifjú animátorai végezték, élükön Lőke Maya Máriaval, ki szülőanyja és állandó mozgató rugója ennek a programnak. 
Köszönet a Kondor Béla Művelődési Ház igazgató asszonyának, Lilla Császár Bíró-nak, és kollegáinak, hogy minden évben nagy türelemmel és segítőkészen befogadják a fesztivált. Fantasztikus élményekkel teli napot zártunk! Jövőre Veletek ugyanitt!

 

2017. május 28. Pestimrei gyereknap
Jó hangulat, szikrázó napsütés, rengeteg gyermek és család, remek programok. A Szeretve Tanulni Egyesület is színesítette a program kavalkádot..:-) Somlyák Eszter-nek ezer köszönet a kitartó, lelkes munkájához! 
/A program a Budapest Főváros XVIII. ker. Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata és a Dr. Széky Endre Pestszentimre Történeti Társaság rendezésében és támogatásával valósult meg/ 
Köszönet a meghívásért, jövőre újra találkozunk! 

 

 

 

Ez az oldal a SPEEDPAGE weboldal készítővel készült